دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

عصبانیت اندیشکده یهودی از ضرب الاجل‌های ساختگی بایدن درباره ایران

یک اندیشکده یهودی مستقر در آمریکا، با انتشار یک اینفوگرافی از ضرب‌الاجل‌های ساختگی دولت کنونی آمریکا درخصوص بازگشت به برجام، گفت گویا زمان هیچوقت برای مذاکرات هسته‌ای ایران تمام نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۸ - ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 04
کد خبر: ۱۲۰۷۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، تعیین ضرب‌الاجل‌های دروغین توسط دولت آمریکا به ریاست «جو بایدن» درخصوص مذاکرات بازگشت به توافق هسته‌ای ایران، صدای یک اندیشکده یهودی را درآورد.

«اندیشکده یهودی امنیت ملی آمریکا» (JINSA)، با انتشار یک اینفوگرافی از ضرب‌الاجل‌های ساختگی دولت بایدن، گفت گویا زمان هیچوقت برای مذاکرات هسته‌ای ایران تمام نمی‌شود.

این اندیشکده یهودی طی پیامی در صفحه توئیتر که حاکی از عصبانیت آن از دروغگویی‌های دولتمردان بایدن دارد، نوشت: «بیش از یک ماه از اولین باری که دولت بایدن گفته بود "هفته‌ها، نه ماه‌ها" برای ورود مجدد ایران به برجام باقی مانده است، می‌گذرد».

این مؤسسه در ادامه مدعی شد: «این هشدار‌های قابل پیش بینی و محقق نشده صرفاً تهران را تشویق می‌کند تا مذاکرات را به تعویق بیندازد، برنامه هسته‌ای خود را پیش ببرد و اهرم‌های بیشتری را به دست آورد».

اندیشکده یهودی امنیت ملی آمریکا در ضمیمه این توئیت، یک اینفوگرافی از دفعاتی که مقام‌های آمریکایی و اروپایی مدعی شدند زمان برای بازگشت به توافق هسته‌ای ایران در حال اتمام است، منتشر کرده که نشان می‌دهد آن‌ها از ژانویه سال گذشته میلادی تا ابتدای ماه فوریه امسال، ۲۷ مرتبه این ادعا‌ها را تکرار کرده‌اند.

این اینفوگرافی اندیشکده مذکور نشان می‌دهد که دولت بایدن به دلیل نداشتن گزینه‌های معتبر، ناچار به ادامه دادن مذاکرات با ایران است و فقط برای حفظ آبرو و وجهه خود، ضرب‌الاجل‌هایی را تعیین و سپس از آن‌ها عبور می‌کند.



بامداد جمعه نیز «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از گفتگو با طرف‌های عربی درباره احیای توافق هسته‌ای ایران خبر داد.

در نزدیک به سه ماهی که از دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها می‌گذرد آمریکا و تروئیکای اروپایی و بازو‌های رسانه‌ای آن‌ها همواره سعی داشته‌اند اینطور القا کنند که ایران عامل حرکت آهسته گفتگو‌های وین است و سرعت گفتگو‌ها تابع تنها اقدامات ایران است.

این در حالی است که در هفته‌های آغازین شروع به کار دولت بایدن، زمانی که تصور می‌شد او بر اساس وعده‌های انتخاباتی‌اش ممکن است سریعاً آمریکا را به برجام بازگرداند مقام‌های او در موقعیت‌های مختلف از جمله در جلسات تأیید صلاحیت مجلس سنا بار‌ها این موضع را تکرار کردند که واشنگتن با نقطه بازگشت به برجام فاصله زیادی دارد.

از آن گذشته، دولت جو بایدن در مدت یک سالی که از ریاست‌جمهوری‌اش می‌گذرد با بحث‌هایی مانند «چه کسی اول باید به برجام برگردد» و «ضرورت مذاکره برای رسیدن به توافق قوی‌تر و طولانی‌تر» و زمان را برای ورود به برجام تلف کرد و اکنون قصد دارد با بازی مقصرنمایی، این تقصیر را گردن ایران بیندازد.

تحلیلگران همچنین می‌گویند سرعت مذاکرات وین را نمی‌توان تابع اقدامات تنها یک طرف دانست بلکه هر طرفی باید به سهم خود گامی برداشته و متقابلاً از طرف دیگر هم بخواهد که کاری انجام دهد.

در روز‌های گذشته آن‌طور که حتی مقام‌های کشور‌های اروپایی و آمریکایی خودشان هم اعتراف کرده‌اند در گفتگو‌های وین پیشرفت‌هایی که در بخش مربوط به تعهدات هسته‌ای ایران بوده بیشتر از بخش‌های مربوط به رفع تحریم‌ها بوده که مربوط به تعهدات طرف غربی است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر